בשבת ה- 2.1 נערך במשרד מען בבאקה אל-גרביה דיון בשאלה כיצד לקדם את המאבק נגד תאונות בניין בקרב האוכלוסייה הערבית בישראל, וכיצד לשתף עובדי בניין ואת משפחות הנפגעים. במפגש השתתפו חה"כ ג'מאל זחאלקה, מנכ"ל ארגון העובדים מען אסף אדיב וצוות מען בבאקה, בני משפחות של עובדים שנהרגו פעילים ועובדי בניין הפעילים במען
המפגש שיזם ארגון העובדים על ריבוי תאונות העבודה בענף הבניין – 30 עובדי בניין מצאו השנה את מותם בתאונות עבודה – נערך על רקע המודעות הגוברת בציבור לנושא. התקשורת החלה לטפל לאחרונה בתאונות ביתר שאת, וועדת העבודה של הכנסת ערכה דיון על הסיבות לריבוי התאונות והעדר ענישה ואכיפה בדצמבר האחרון. הקואליציה למאבק בתאונות בניין שהוקמה לאחרונה הצליחה להציב מראה בפני המערכת ולהרים קול צעקה שנשמע למרחוק.
על רקע זה כינס ארגון העובדים מען הפעיל בתחום זה במשך שנים רבות, מפגש עם חה"כ ג'מאל זחאלקה שהוא חבר בועדת העבודה והרווחה של הכנסת והשתתף בדיון שנערך שם. במפגש בבאקה השתתפו עובדים ומנהלי עבודה הקשורים למען, בעלי נסיון רב בענף הבניין, ובני משפחות של הקורבנות.
רכזת סניף מען במשולש וופא טיארה, שפתחה את הדיון, סיפרה על הפעילות העניפה של מען בתחום עובדי הבניין וקראה לשים קץ שהשקפה שהתאונות הם גזירת הגורל. "התאונות הם מעשה ידי אדם ולא גזירה (זה לא מאללה, זה מעבדאללה). וופא גם מתחה ביקורת על קשר השתיקה בחברה הערבית על תאונות קטלניות מתוך התחשבות שאינה במקומה בקבלנים שהם קרובי משפחה.
אוסמה מסארווה מערערה, שאביו תאופיק מסארווה נהרג ב- 2007, הציג בפני הנוכחים את נסיונו העגום בחקירת סיבות התאונה, והקלות הבלתי נסבלת של הענישה כלפי האחראים, שקיבלו 6 חודשי עבודות שרות וקנס של 6500 ₪, למרות שמדובר ברשלנות פושעת שגרמה למותו של אביו.
אדיב גאנם סיפר על מותו של בנו אוסמה בשנת 2014. הוא נקלע למצב אבסורדי כאשר נאלץ להאבק במשטרה ובפרקליטות שכבר החליטו לסגור את התיק, למרות שכלל לא חקרו את התאונה הקטלנית שגרמה למות בנו.
מנהלי העבודה שאדי חמוד ועסאם אבו ראס ספרו על המציאות הבלתי אפשרית באתרי הבניה, כאשר עשרות קבלני משנה פועלים זה לצד זה, כאשר כלל לא ברור אם עובדיהם מיומנים בעבודות בגובה או עברו הדרכות מתאימות. לטענתם קיימת תעשיה של ייצרני אישורים המאפשרת לכל המעוניין לרכוש לעצמו סיפור כיסוי שיגן עליו מפני תביעה מבלי לדאוג למנגנוני בטיחות שיגנו על חייהם של העובדים.
חה"כ ג'מאל זחאלקה שהשתתף בדיון העלה שאלות רבות. הוא טען ש"הזלזול הבולט בחייהם של עובדי הבניין קשור ישירות לכך שמדובר בעובדים ערבים וזרים. אם היה מדובר בעובדים יהודים היחס של התקשורת ודעת הקהל היה שונה".
מנכ"ל מען אסף אדיב סיכם את הדיון, וקרא לנוכחים להתגייס למערכה של הקואליציה נגד תאונות בניין. אדיב הדגיש כי נוצרה שעת כשר לאור הדיון בועדת העבודה של הכנסת ושינוי יחסם של הרשויות לתאונות העבודה, ביחוד בכל הקשור לפיקוח ולחקירה של מקרי מוות. "הגיע הזמן" אמר אדיב "שיוקדשו התקציבים והמשאבים הנחוצים שירתיעו קבלנים ומנהלים רשלנים האדישים לבטיחות עובדיהם."
אדיב הדגיש במיוחד את הצורך לקדם קמפיין ציבורי בנושא תאונות עבודה בישובים הערביים, והחשיבות של אימוצו על ידי התקשורת הערבית, שעד כה התעלמה ממנו. בין ההצעות שהוצעו: לארגן כנסים ציבוריים לדיון בנושא התאונות; לעודד ולגייס את בני משפחות הקורבנות לבנות מסגרת שתפעל לשנות את מצבם של עובדי הבניין, ובעיקר תמנע את התאונה הבאה.